Saturday, November 29, 2008
SHEPHERD PIE
Shepherd pie inti black pepper n cheese.
Kentang{rebus sampai btl2 empuk}
sedikit mentega
susu skim milk
1 biji telur
lada putih
garam secukup rasa
Cara
Lenyekkan kentang...masukan mentega...gaul...kemudian masukan susu...gaul rata...lepas tu masukan telur...gaul rata dan masukan garam dan lada putih sedikit.
Inti daging black pepper
daging cincang 200g
1 biji bawang besar{dadu}
2 biji bawang putih(cincang}
1 biji besar tomato{dadu}
sedikit minyak
mixed vege
sos black pepper
sedikit tepung gandum
cheese slice
Cara
Panaskan minyak...masukan bawang putih dan bawang besar...tumis sekejap...masukan daging, masak hingga daging kering sedikit...masukan mixed vege...lepastu masukan black pepper sos...klu kurang rasa blh tambah garam dan lada putih...masukan tomato, gaul sekejap...masukan sedkit tepung gandum untuk mengering intinya...gaul rata...tutup api.
Cara melapis pie
Ambil loyang sapu sikit mentega...masukan separuh kentang tadi...kemudian bubuh inti daging...atur cheese atas daging...tutup dgn kentang separuh lagi...atas kentang sapu telur...blh pipekan cili sos dan mayonis jika suka...bakar.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment