Friday, May 1, 2009

MINI SAUSAGE BUN


ROTI

500 gm tepung H.P.(high protein flour)

1/8 tsp calcium propinate.(jika suka.. tak ltk pun takpe)

1/2 tsp bread improver

10 gm Instant Dry yeast

50-100 gm gula caster

20 gm susu tepung

5 gm garam (1 tsp)

250 ml air ice (air wap)

60 gm butter


Caranya:

1) campurkan semua bahan kering, gaul rata.

2) masukan air, uli hingga jadi doh.

3) masukan butter, uli hingga licin.

4) apabila licin bagi kebeberapa biji, bulat2kan biarkan 10minit.

5) bentukan, tutup roti dan naikan selama 1 jam.

6) lepas 1 jam, sebelum bakar, renjis atau sray air atas roti.

7) bakar selama 10- 15 min pada suhu 200'C.

8) apabila masak, sapu butter.

2 comments:

kak ina kl said...

salam..lamanya bercuti...ke atau pun bzzz..

joegrimjow said...

waah
nak cobee