Wednesday, December 2, 2009

MAKARONI KEJU


MAKARONI KEJU

air 2 litre
garam 1sdt
makaroni 500g
minyak zaitun 3sdb
bawang putih 4 ulas(cincang)
bawang besar 1 biji (cincang)
sosej 300gm (potong kecil2 atau cincang)
telur 3 biji
pati ayam serbuk 1sdt
sedikit lada putih
keju cheddar parut 250g

cara:
Tuang air dlm periuk. Tambah garam dan didihkan. Masukan makaroni dan masak hingga lembut. Sementara itu,panaskan minyak zaitun dlm kuali. Tumis bawang putih, bawang besar dan sosej selama 2-3min. Kemudian masuk lada putih dan telur yg telah di pukul bersama serbuk ayam. Kacau rata tutup api. Masukan makaroni dlm kuali dan gaul rata. Akhir sekali masukan keju parut. Gaul rata. Hidangkan.

1 comment:

Anonymous said...

boleh pakai minyak biasa selain minyak zaitun?